Gorska služba spasavanja Srbije

Spasilačko obezbeđenje "Serbian Trophy 2017"

Spasioci Gorske službe spasavanja Srbije su proteklog vikenda obezbedjivali takmičanje posada terenskih vozila u savladavanju teško prohodnih terena pod nazivom "Serbian Trophy 2017", na Kopaoniku.

Takmičenje Serbian Trophy 2017 koje se već tradicionalno 11. put održava na Kopaoniku i ove godine nije moglo da prođe bez organizovane spasilačke ekipe Gorske službe spasavanja Srbije.

U periodu od 9. do 12. novembra spasioci su bili dežurni na više relacija po Kopaoniku kako bi ispratili takmičenje i bili spremni i bili spremni da službenim vozilima Dacia Duste stignu na potrebnu lokaciju u slučaju intervencije. Spasioci su bili pozicionirani na sledećim lokacijama: Mali karaman, Jaram, Rvatske Bačije, Mramor, Jošanička banja, Đorov most. Na samom takmičenju je učestvovalo oko 120 posada, koju su spasioci GSS-a obezveđivali sa dva Dustera.

Takmičenje je na sreću svih učesnika prošlo bez intervencija. 

Još jednom se pokazao značaj službenih vozila kada je u pitanju spasilačko pokrivanje šireg područja u nepristupačnim uslovima, kao i podrška od strane Renault Nissan Srbije u vidu službenih vozila Gorske službe spasavanja Srbije.