Gorska služba spasavanja Srbije

ГСС Србије на обележавању „Дана полиције“ у Нишу

Спасиоци Горске службе спасавања Србије учествовали су у обележавању „Дана Министарства унутрашњих послова Србије“, који је одржан у Нишу, у недељу 04. јуна.

На нишком централном градском тргу уз учешће око 1000 припадника МУП-а Републике Србије, који су показним вежбама демонстрирали своју способност за деловање у реалним талачким ситуацијама, одржан је и дефиле учесника. Захваљујући дугогодишњој успешној сарадњи са припадницима МУП-а и Сектора за ванредне ситуације у дефилеу су учествовали и спасиоци Горске службе спасавања Србије. Осим нас, у колони су били и представници Уније радио-аматера Србије и радио мрежа за опасност и Савеза извиђача Србије.

Грађани Ниша имали су прилику да виде и део нашег возног парка, као и средства која користимо у раду (опрему за пружање прве и хитне медицинске помоћи, опрему за транспорт, за спасавање на неприступачним теренима, за евакуацију са висина и спасавање на брзим водама и у поплавама). Спасиоци су радо одговарали на питања пролазника, а највише пажње најмлађих посетилаца ове манифестације привукао је наш спасилачки пас Балу.