Gorska služba spasavanja Srbije

GSS Srbije na obeležavanju „Dana policije“ u Nišu

Spasioci Gorske službe spasavanja Srbije učestvovali su u obeležavanju „Dana Ministarstva unutrašnjih poslova“, koji je održan u Nišu, u nedelju 04. juna.

Na niškom centralnom gradskom trgu uz učešće oko 1000 pripadnika MUP-a Republike Srbije, koji su pokaznim vežbama demonstrirali svoju sposobnost za delovanje u realnim talačkim situacijama, održan je i defile učesnika. Zahvaljujući dugogodišnjoj uspešnoj saradnji sa pripadnicima MUP-a i Sektora za vanredne situacije u defileu su učestvovali i spasioci Gorske službe spasavanja Srbije. Osim nas, u koloni su bili i predstavnici Unije radio-amatera Srbije i radio mreža za opasnost i Saveza izviđača Srbije.

Građani Niša imali su priliku da vide i deo našeg voznog parka, kao i sredstva koja koristimo u radu (opremu za pružanje prve i hitne medicinske pomoći, opremu za transport, za spasavanje na nepristupačnim terenima, za evakuaciju sa visina i spasavanje na brzim vodama i u poplavama). Spasioci su rado odgovarali na pitanja prolaznika, a najviše pažnje najmlađih posetilaca ove manifestacije privukao je naš spasilački pas Balu.

Foto: Nebojša Arsenović i GSS Srbije