Gorska služba spasavanja Srbije

Spasioci transportovali preminulog planinara


U toku današnjeg dana, na planini Magleš, u okolini Valjeva, spasioci Gorske službe spasavanja Srbije, transportovali su danas oko 18 časova beživotno telo M.D. starosti 61 godinu, koji je preminuo tokom planinarske ture.
Spasiocima Gorske službe spasavanja Srbije je danas oko 14 časova upućen poziv o iznenadnom smrtnom slučaju planinara koji je učestvovao u planinarskoj turi na planini Magleš zajedno sa planinarskim klubom. Nakon primljenog poziva, spasioci Gorske službe spasvanja Srbije iz stanice Beograd, su oko 16 časova, krenuli ka koordinatama koja im je dostavila grupa planinara među kojima se nalazio unesrećeni planinar. Prema rečima učesnika planinarske ture, unesrećenom je tokom šetnje pozlilo, nakon čega je pao. Planinari su pozvali hitnu pomoć i započeli reanimaciju ali je nakon dolaska lekara, konstatovana smrt.
 
Spasioci su nakon dolaska do mesta na kojem se nalazila grupa planinara, transportovali beživotno telo unesrećenog M.D. po dubokom snegu uz pomoć spasilačkih nosila, do najbližeg puta udaljenog 5 kilometara, nakon čega je telo preuzela pogrebna služba.
 
Gorska služba spasavanja izražava najdublje saučešće porodici preminuog.